Fotoğrafı Resime Dönüştürme Eklentisi
in
Fotoğrafı Resime Dönüştürme Eklentisi

P Template sitelerinde 20 dolara satılan Photoshop’un action taslağını buradan ücretsiz indirebilirsiniz. Photoshop Dersleri eğitimlerimizde bu bölümde, Photoshop Actions işlemi ile Tek Tıkla Bir Fotoğrafı Karakalem Çizime Dönüştürme çalışması yapacağız.

Action Özelliği Nedir?

Actions, grafik tasarımcıların özel olarak hazırladığı ve tek tıklamayla bir çok işlemi photoshop’un kendi başına işlem yapmasına olanak sağlayan bir photoshop uygulamasıdır.

Daha önceden hazırladığınız ve çok beğendiğin bir Fotoğraf Efektini daha sonra ya da diğer bilgisayarlarda tek tıkla tekrar uygulamanıza yarar.

https://mega.nz/folder/Ci4GVaiK#zqxH_cm8_P1E_I0oTBpI5Q

İndirmek için mega.nz cloud adresine kaydettim ve linki de burada.

İnternette bir çok Actions bulabilirsiniz bunlar arasındaki farkı ve bunları nasıl kullanacağını bu eğitim sayesinde öğrenediniz. Size özel hazırladığım Fotoğrafı Çizime veya resme Dönüştürme Actions dosyasını aşağıdaki linkten ücretsiz olarak indirip sizde kendi fotoğraflarınıza hemen uygulayabilir harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Biraz reklamcı ağzı oldu biliyorum.
Lafı çok uzatmadan başlayalım isterseniz. Consept Sketch

Bu işlemi öğrendikten sonra sadece 1 buçuk dakikada kendiniz fotoğrafları resime dönüştürebilirsiniz.

Photoshop Actions Nasıl Kullanılır?

Actions Photoshop’ta bir uygulamadır

.atn uzantılı dosyalar Photoshop Actions uygulaması içindir.

Bu uzantıyı kullanabilmeniz için photoshop’un İngilizce olması gerekiyor. Eğer Türkçe photoshop kullanıyorsanız merak etmeyin, sadece 30 saniyede İngilizceye dönüştürebilirsiniz. Nasıl dönüştüreceğinizi buradaki videoda hızlıca anlattım.

Peki bu .atn dosyalarını Photoshopta nasıl kullanacağız? Yükleme yapmamız gerekir. Yükleme yapabilmeniz için iki yöntem var. Ben uzun ve girift yöntemi anlatmayı düşünmüyorum, direk hedefe gidelim.

Öncelikle barbaroskaya.com adresinden conceptsketch.atn dosyasını indirin. Linkini aşağıya bırakıyorum. (korkmayın virüs yok, sadece kendi blog sitemin hit kazanması amaçlı yükledim.)

  • Photoshop programını aç window tuşundan actions panelini seç.
  • Açılan actions pencerenin sağ üst köşesinde küçük bir ikon var oraya tıkla
  • Load Actions seçeneği seç – Açılan pencereden indirdiğin atn dosyasını yükle.

Yükleme işlemi bu kadar!

Şimdi aynı işlevi Brush ve Patterns eklentileri içinde yapalım.

Bu eklentileri birkez kurduktan sonra bir daha kurmaya gerek yok. Tüm fotoğraflarınızı bu eklentiler üzerinden kullanabilirsiniz.

Comments (2)

  1. Jason Bradley says Nisan 27, 2017 at 10:24

    Sewell did my engagement pictures and I could be more happy with my photos! They are professional, approachable and timely. We got our pictures back so quickly, and were just over the moon about them! If you are looking for a photographer for any occasion, I would HIGHLY recommend Sewell Photography.

  2. Michael Novotny says Nisan 27, 2017 at 10:26

    Sewell team were amazing to work with! They were laid back and creative. They got a lot of really lovely pictures and everyone who sees them comments on the superior quality. One of my friends even said it looked like I had walked out of the move Pride and Prejudice.

Post Comments